Училището в Долно Дряново строи физкултурен салон

Снимки: Арх. Джамал Башов
Снимки: Арх. Джамал Башов

Работният проект на бъдещия физкултурен салон на Обединено училище "Христо Ботев " в гърменското село Долно Дряново е готов. Сградата ще е в горния край школото. Тя ще е с размери 15/38 метра, в салона ще има игрище за волейбол, хандбал и баскетбол.

Ще се построят съблекални, фитнес и зала за тенис на маса. Ще има и два реда със седалки, озвучителна уредба и светлинно информационно табло. „Проектът е дело на архитект Джамал Башов. Дано за началото на следващата учебна година всичко е наред, предстои избор на изпълнител”, коментираха преподаватели от училището.

Проблем може да има заради заповед на общинския кмет на Гърмен - Минка Капитанова, която забрани на второстепенните разпоредители на бюджетни средства да провеждат  обществени поръчки. „Още преди 30 години, при строежа на училището, е предвидено място за физкултурен салон”, каза учителят Рахим Арнаудов.

В учебното заведение се обучават около 180 ученици до десети клас и затова необходимостта от физкултурен салон е голяма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. liglyo
    Тези рисунки с Paint ли ги е правил този архитект?
  2. реалист
    Като стане готов салона, толкова ли ще бъде крив? Колкото този с колелото, където се спуска и изкачва едновременно :-) Евалла..
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини