Стипендия „Христо Бараковски” връчват за 24 май в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

В община Благоевград започна приемът на документи за еднократна стипендия „Христо Бараковски“, учредена през 2017 година. Тя се предоставя ежегодно по повод на 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост и празник на Благоевград. Могат да я спечелят деца или ученици, постигнали високи постижения в сферата на изобразителното изкуство. Тази година стипендията касае постижения, придобити от национални и международни конкурси за периода 1.04.2018-1.04.2019 г. Срокът за кандидатстване е до 11 април с формуляр, който може да се изтегли от сайта на община Благоевград - www.blgmun.com. сектор „Култура“, стипендии, еднократно подпомагане - http://www.blgmun.com/cat209/Stipendii_Eenokratno_podpomagane/.

Христо Спасов Бараковски е виден български дърворезбар и художник от Благоевград. Той е един от най-добрите майстори на декоративна пластика и дърворезба в страната със изявен собствен стил, съчетаващ резба, скулптура и рисунка. Емблемата на Благоевград е дело на Христо Бараковски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини