Миряни молят владиката и отец Ангел да служат заедно на Прошки

Снимка: Община Петрич, архив
Снимка: Община Петрич, архив

Жените-мирянки от храм „Успение на Св. Богородица" в Петрич изпратиха писмо-молба до Неврокопския митрополит Серафим по повод напрежението, което се породи в местната духовна околия след отстраняването на архиерейския наместник отец Ангел Кочев.

Публикуваме призива на мирянките лез редакция:

Уважаеми Владико,

Най-смирено Ви молим да преосмислите административните си назначения и отмените заповедта си, която доведе до разстройство в душите на миряните от Петрич и общината.

Православната църква в лицето на нейните духовни водачи са били пример за подражание, смирение и братска любов, спасявайки не само вярата на поколения християни в Христа Владика и неговото свято учение, но защитавайки човешки животи и съдби – тези на арменци и евреи. Нашата Църква винаги е стояла и наставлявала своите вярващи чада и ги е напътствала в смирение, любов към Бога и човеците.

Наближава Прошка, владико, дайте пример, въдворявайки мир в поверената Ви от Църквата епархия, и отслужете неделната служба  заедно с поп Ангел Кочев. Нека всички се помирим и прегърнем в този ден, търсейки прошка от Небесния ни Създател и така да покажем на невярващите и хулителите на православната ни вяра, че сме предани чеда на Господа и на осветената с кръвта му свята Църква.

Нека Божията милост и благодат да бъдат с всички нас.

Прости и благослови, Владико!

Със смирение и уважение,

Жените- мирянки от храм „ Успение на Св. Богородица", гр. Петрич

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини