Пожар на почти всеки час в Пиринско от четвъртък до днес

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Само за периода от 08,00 часа на първи март до 08,00 часа тази сутрин са подадени 85 сигнала за възникнали пожари в звената на РД „ПБЗН”-Благоевград. Регистрирани са още два лъжливи сигнала и четири – за оказване на спасителни дейности. При пожарите няма пострадали хора, с преки материални щети са 7 от огнените инциденти.

Три от тях са в резлутат от запалване на стърнища и неправилно боравене с открит огън. Край благоевградското село Бучино са засегнати от огъня около 40 000 дка лозови масиви. 5 декара тополи са изгорели край петричкото село Генерал Тодоров, още декар лозе е изпепелено в района на санданското село Лешница.

Пожари са лумнали и в два апартамента – Благоевград и в Сандански, те са потушени от огнеборците. При първия са изгорели готварска печка, хладилник, кухненски шкаф, а при втория – домашно имущество.

Загасен е и пожар в перално помещение на хотел в Сандански, унищожена е сушилня.

Разследват се два пожара, за които има съмнения, че са умишлени. На националния празник – 3 март, към 03:20 часа е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Нисан“, паркиран в санданското село Катунци. Погасен е огънят от екип на РС „ПБЗН”-Сандански. Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Автовоз лумнал в пламъци към 01,16 часа през нощта в понеделник в гърменското село Хвостяне. Огънят е потушен от огнеборци от РС „ПБЗН”-Гоце Делчев. Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини