Книга за шампионката Йорданка Благоева представят в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Първата българска световна рекордьорка и носителката на олимпийски медали в дисциплината скок на височина - Йорданка Благоева, ще представи книгата си  „Босоногата кралица“, със съдействието на община Благоевград.

Обичаната световна шампионка ще разкаже за себе си и за седемте стъпки към върха на 28 февруари от 17,30 часа в Градска художествена галерия-Благоевград. Гостите ще имат възможност да чуят истории, свързани със славните и трудните моменти от живота ѝ.

Книгата „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха” е биография на родната спортистка. Книгата е от Юлия Пискулийска, издателство „Тангра ТанНакРа”.     

Йорданка Благоева е родена на 19 януари 1947 г. Тя е емблематично име за българската лека атлетика за всички времена. Участвала е в четири олимпиади, има два олимпийски медала и пет световни рекорда на висок скок.

.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини