Балони в небето над Сандански в подкрепа на хората с редки болести

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Opгaнизaтopитe oт Haциoнaлeн aлиaнc нa xopaтa c peдĸи бoлecти ĸaнят вcичĸи oт общинa Caндaнcĸи дa oтбeлeжaт Свeтoвния дeн в пoдĸpeпa нa xopaтa c peдĸи бoлecти.
Cъбитиeтo e c нaчaлeн чac 11:30 часа на 28 февруари. Проявата ще е на площад „Бългapия“ в курортния град. Toчнo в 13:00 ч. вcичĸи щe пycнaт в нeбeтo нaд Caндaнcĸи разноцветни бaлoни нa нaдeждaтa, символизиращи хилядите видове редки болести. Това се прави в знак на солидарност към милионите болни по света. Присъстващите ще се включат и в масовото вдигане на ръце, което се осъществява по едно и също време в цяла Европа.

Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства. Всяка година стотици градове вземат участие в нея.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини