Почна се! Строят Ловен дом в Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Първа копка на строителството на Ловен дом в град Сандански бе направена днес. В церемонията участваха кметът на общината – Кирил Котев, зам-председателят на ЛРД „Сокол-1920” – Борис Щурков и най-дългогодишният член на дружеството – Иван Вергов. Свещеник отслужи тържествен водосвет, след което бяха положни основите на бъдещия дом на ловците и риболовците от района.

Миналата година по предложение на кмета Котев общинският съвет отстъпи терен за реализацията на дългогодишната идея и желание на ЛРД „Сокол-1920” за изграждане на база. Ден преди официалния старт на строителните дейности пък Борис Щурков и представител на фирмата- изпълнител – „БГ Кънстракшън” ЕООД, подписаха договора за изграждането на бъдещия Ловен дом.

Ловно-рибарско дружество „Сокол“ е основано преди 99 години с идея за опазване на дивечовите запаси, с грижа за стрелковите умения и възпитание на членовете си. Дружеството се превръща в радетел на общественополезна дейност.

Днешният Управителен съвет достойно продължава делото на първооснователите, като превърнаха дружеството в истински действаща институция с мисия и цели.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини