Гимназия в Гоце Делчев въведе чип карти

Снимка: banker.bg
Снимка: banker.bg

Неврокопската професионална гимназия „Гоце Делчев” в едноименния град даде добър пример за това как едно учебно заведение може да се грижи за сигурността на учители и уценици.

Втори месец влизането в класните стаи става със специални чип карти. Всеки от учителите и учениците е въведен с уникален номер в софтуера. „Чиповете са вкарани в пластмасови топчета, те са като дистанционно за аларма за кола. От общо шестте входа сме затворили три, а за останалите три влизането е с чип карти. Учениците могат да отварят само вратите на двата входа за тях, а преподавателите – вратите и на трите входа. Много по-спокойни и уверени сме по отношение на сигурността. Всичките ни усилия и финансови средства си струват”, заяви директорът на школото Мария Георгиева. Системата действа перфектно, вратите се заключват електронно и могат да се отворят само с помощта на чип картите, допълни тя.

Останалите училища по различен начин решават проблема с контрола на влизащите в сградите. Най-предпочитаната мярка е въвеждане на видеоконтрол, който покрива периметъра в самите сгради и школски дворове.

Според директора на РИО-Благоевграв Ивайло Златанов, картите с чип са добра практика, но не всяка учебно заведение може да си позволи такъв разход.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини