Благоевградчани протестираха с автошествие срещу високите цени

Снимки: Илинден прес
Снимки: Илинден прес

С над 30 леки автомобила десетки благоевградчани участваха днес в поредния протест срещу високите цени и ниския стандарт на живот у нас. Те се събраха в слънчевия неделен ден на паркинга пред сградата на Югозападния университет. Началото на мероприятието бе планирано за 13,00 часа, но колоната от коли потегли по улиците на града час по-късно.

„Искаме да изразим своето недоволство от високите цени на тока, водата, горивата, много други стоки и услуги, както и от ниския стандарт на живот в България. При протестите преди няколко месеца свалиха цената на бензина и дизела, сега пак за 1-2 седмици те поскъпнаха с 10-15 стотинки. Не искаме непременно оставки, а настояваме институциите да започнат да работят в полза на гражданите”, заяви организаторът на протеста Николай Кутанов. Той негодува, че след толкова години членство в Европейския съюз България продължава да е най-бедната страна. Според него много хора са на тяхна страна, но се страхуват да излязат открито да го заявят, за да не загубят работата си. „Имаме сигнали, че шефове на фирми заплашват работниците си с уволнение, ако участват в протестите”, каза още Кутанов.

Автошествието премина при засилено полицейско присъстваие по маршрута: ул. „Славянска”-бул. „Димитър Солунски”-ул. „Александър Стамболийски”-ул. „Джеймс Баучър”-ул. „Владо Черноземски”-ул. „Иван Михайлов”-ЮЗУ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини