Специалисти от „Пирогов” прегледаха безплатно десетки деца в Сандански

Специалисти от  Пирогов” прегледаха безплатно десетки деца в Сандански
Снимка: Илинден прес

Медицински специалисти от столичната клиника „Пирогов” извършиха днес безплатни прегледи на десетки деца в сградата на Спортния интернат в Сандански. Причината прегледите да не са в МБАЛ „Югозападна” бе в големия брой записани малчугани, както и в запълнения капацитет на болничното заведение. Кампанията  „Национална програма Детско здраве – Пирогов“ се проведе за втори път в курортния град в рамките на по-малко от 6 месеца.

Едни от най-добрите детски специалисти по УНГ, травматология, хирургия, урология, офталмология, кардиология и неврохирургия прегледаха всички записани деца.

„Не се забелязва сериозна патология сред децата на Сандански. Прави ми впечатление, че те имат изключително добра физическа култура, спортуват и играят за разлика от връстниците си в София. Тук плуването помага много, практикуват се и други спортове, играят се и много народни танци. Децата в добро физическо здраве”, заяви професор Асен Балтов, директор на столичната клиника „Пирогов”.

Кметът на община Сандански – Кирил Котев, благодари на медиците от София за безвъзмездната им помощ и за предоставената възможност жители на общината да се прегледат при най-добрите специалисти. Той подчерта и доброто сътрудничество между МБАЛ „Югозападна” в града и „Пирогов”. Често столичното здравно заведение помага при тежки случаи. „Съвсем скоро пациент от нашата община, който бе прострелян и в много тежко състояние, се прибра у дома след успешно лечение в „Пирогов”. Благодарни сме за подкрепата на ръководството на клиниката в София и на всички медици, които работят там”, подчерта Кирил Котев.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини