Гръцките земеделци приближават границата, плашат с блокади

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Земеделските производители в Гърция продължават стачната си готовност и приближават българо-гръцката граница. По информация на българското посолство в южната ни съседка фермерите продължават стачната си готовност, но към момента в Северна Гърция няма блокирани пътища.

В районите на Серес и ГКПП „Кулата – Промахон“ има засилено полицейско присъствие с цел да не бъдат допускани нежелателни инциденти.

Възможно е да се пристъпи към блокада на кръстовище в град Серес, което няма да засегне движението по магистралата към ГКПП „Кулата“. Възможно е и някои земеделци в Серската област без предупреждение да блокират пътища.

За тази неделя, 10.02.2019 г., в Солун е насрочен митинг против Договора от Преспа, към който могат да се включат и фермери от Серес и Килкис.


 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини