Засилен интерес към фиданките, предлагани от горските в Струмяни

Снимка: Днес.бг
Снимка: Днес.бг

„Държавно горско стопанство Струмяни” напомня на потребителите, че все още разполага с достатъчно тополови фиданки от най-разпространения вид I-214.

„Посадъчният материал е произведен от собствен маточник с доказан произход [Кука]  от горски разсадник „Микрево”. Сертифициран е и отговаря на всички национални и европейски изисквания”, уточнява директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие инж. Росен Янев. По думите му въпреки засиления интерес и множеството запитвания от стопани към закупуване на тополови фиданки, горските в Струмяни са произвели достатъчно количества, така че да отговорят на потребителското търсене.

Цената на една фиданка е 1,98 лв. с ДДС.

За повече информация: тел. 0886 433347.

Горски разсадник „Микрево“ е с национално значение и е единственият, след Пазарджик и Свищов, който има право да произвежда собствени тополови фиданки от маточник, създаден след 1989 г.

Общата площ на разсадника е 130 дка, а маточната градина е разположена върху 5 дка. Средногодишно тук се произвеждат около 70 – 80 хил. фиданки, от които около 40 000 са топола I 214 с височина 2-3 метра. Височината на декоративните фиданки е около 40-60 см.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини