Ясен е срокът за прием на документи за детските градини в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Подаването на документи за прием в детските градини в Благоевград тази година ще започне на 18 март и ще продължи до 10 април. Сроковете са утвърдени със Заповед на кмета Атанас Камбитов. Тази година в общината се очаква да бъдат приети над 720 деца,  разпределени в първи и яслени групи в детските заведения. Заявлението за прием в детските заведения е поместено на сайта на община Благоевград, секция „Детски гадини и ясли“. Образци могат да бъдат получени и в самите детски заведения.

Изготвянето и утвърждаването на списъците с приетите деца, при реализиран прием на първи етап, ще бъде направено до 10 май, а родителите трябва да запишат децата си от 13 до 21 май. Децата, приети в първа възрастова група в детските градини, следва да постъпят от 2 до 13 септември. Децата, които посещават яслена група, при желание от страна на родителите да остане в същото детско заведение, се приемат без заявление.

Графикът на дейностите се актуализира за всяка нова учебна година  със Заповед на кмета на община Благоевград. Приемът на деца в детските градини се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, вече приети, деца на родители, които са редовни студенти.

Социалните критерии обхващат и деца близнаци, сираци, деца в неравностойно положение, деца в приемни семейства, без родителски грижи, както и деца от многодетни семейство. Децата със специални образователни потребности се приемат с предимство. И тази година, както предходните, не се очаква да има проблем с броя на местата в детските градини заради последователната работа на кметския екип в тази посока.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини