Фондация на контеса дари 46 легла на две болници в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

46 легла дари Фондация „Естер де Помери” на две болнични заведения в Благоевград. 30 от леглата са за нуждите на Специализираната болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“, а останалите 16 са предназначени за бебета в акушеро–гинекологично отделение към МБАЛ-Благоевград. В Благоевград бяха доставени още станция уши-нос-гърло, както и много други болнични консумативи.

Разпределението на леглата е по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов. Дарението се осъществява със съдействието на общинския съветник Гергана Муртова от „Заедно за Благоевград“.

Това е 129-ият подобен дарителски акт от швейцарската фондация, направено за България. Към момента тя е подпомогнала редица лечебни заведения в страната ни. Транспортната фирма „Wittwer Bulgaria”, пренасяща леглата, също подкрепя каузата, като поема разходите по превозването им.

Контеса Естер де Помери, председател на фондацията, е родена в Берн, Швейцария. Тя завършва в университетите в Берн и Париж. Във Франция учи археология, а в родната си страна - акушерство. Естер говори няколко езика - английски, немски, италиански, френски. Участва в множество фондации, организации, дейности, подпомагащи хората. Община Благоевград изказва искрените си благодарности към нейната фондация и  транспортната фирма за благородната кауза.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини