Не се очаква блокада на ГКППП-Промахон днес

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Не се очакват протести на ГКПП „Промахон“, по данни на консулството ни в Солун. Това съобщава Агенция "Фокус", позовавайки се на информация от Министерство на външните работи.

Вчера малко след 16 часа група гръцки фермери без тежка селскостопанска техника успя символично да блокира ГКПП „Промахон“. Още в сряда Генералното консулство на Република България в Солун предупреди, че на 24 януари селскостопанските производители от област Серес планират провеждане на символичен протест и блокиране на движението в района на граничния пункт.

Протестът е във връзка с гласуването на Споразумението от Преспа от гръцкия парламент. Очаква се след ожесточените дебати в сряда и четвъртък, депутатите да да гласуват ратификацията на споразумението днес в 14.30 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини