Благоевградският театър играе „Принцеса Турандот” на софийска сцена

Снимки: ДТ
Снимки: ДТ "Н. Вапцаров"

Благоевградският Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще се представи с постановката „Принцеса Турандот” за първи път на столична сцена. Спектакълът ще се играе в Сатиричен театър. Сценичният вариант на приказката на Карло Гоци – „Принцеса Турандот, е на младия режисьор Маргарита Мачева, която от октомври миналата година пое ръководството на културната институция в областния център на Пиринско.

Постановката е на 1 февруари от 19,30 часа на голямата сцена на Сатиричен театър.

„Успяхме да създадем страхотен екип и заедно превърнахме една приказка в зрелищен, внушителен спектакъл. Пиесата е от жанра на така наречения площаден театър, решихме да открием игрови вариант, който да вълнува съвременния зрител.”, сподели Маргарита Мачева на пресконференция по повод премиерата на спектакъла.  

Сценографията и костюмите са дело на Теодор Киряков, а музиката - на Пламен Мирчев – Мирона, с когото Маргарита Мачева работи успешно в последните години.

Актрисата Божана Косева / Мариана Бонева влиза в ролята на Турандот – мистичната принцеса от древната китайска легенда остава далечна, недостижима, забулена с коварните воали на жестоката красота, на безответните любовни копнежи. Образът ѝ се носи в ефира от воплите, търсещи любов. Любов, която е мъчителна като еротичен сън, като жаждата за топлота и обвързаност, която никога не смогва да бъде утолена. Принцесата така силно копнее за близост, че копнежът ѝ се превръща в ненаситна жестокост.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини