С родни обичаи се запознаха деца от Дневен център в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Деца и младежи от Дневен център „Зорница“ в Благоевград се запознаха с част от българските обичаи. Инициативата беше организирана от НПО Клуб „Активна сигурност“, с подкрепата на общината. Младите хора изгледаха кратък филм, свързан с живота и делото на българските хайдути.

Те се срещнаха и с представители на Сдружение „Хайдути“, които бяха облечени с автентични народни носии и носеха пушки и пистолети на по 200 години. Освен своеобразния урок по история, който получиха потребителите на ДЦ „Зорница“, за тях беше подготвен и малък празник.

За провеждането му се погрижиха аниматори, а децата и младежите получиха подаръци и почерпка. Община Благоевград си сътрудничи с организации от неправителствения сектор за предоставяне на възможно най-добрата грижа за хората, настанени в заведения за социални услуги.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини