Белгия обяви Банско за зимната Ибиса

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Нова класация определи Банско за най-изгодния зимен курорт в цяла Европа, съобщава вестник "Банско утре".

Любопитното в случая е, че проучването е на медиите в една от най-непланинските държави на континента – Белгия, където са ситуирани главните институции на ЕС. Анализът на тамошните издания е повече от авторитетен и абсолютно меродавен, защото се базира на данните от най-голямата търсачка в света за осигуряване на почивки – Hometogo.com.

Отбелязва се, че за 4-членно семейство цената на седмична ваканция в Банско е 450 евро (877 лв.), а в Пампорово за същото време ще ви вземат 500 евро (975 лв.). 

Най-скъпо в Европа очаквано е в Швейцария, където за четирима са нужни 2706 евро (5277 лв.), или 451 евро на ден, колкото излизат всичките 6 нощувки тук. Уточнява се, че в посочените цени не са включени средствата за наемането на ски, картите за лифт и разходите на пистите. 

След събитията от началото на десетилетието в Северна Африка и атентатите в Египет, Тунис и Мароко – обичайни места за отдих на белгийците, медиите в страната все по-често препоръчват почивките в България и конкретно в Банско, което е определяно като новата Ибиса. В статиите по темата се разказва за „квалитетни напитки, отлична храна, приказни места, ниски входни такси за нощни клубове и целогодишно празнично настроение“.

Източник: Вестник "Банско утре"

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини