Плувец улови кръста в замръзналото езеро на Сандански

Плувец улови кръста в замръзналото езеро на Сандански

Ледът на замръзналото езеро в парк „Свети Врач” на Сандански трябваше да се разбие, за да се проведе традиционният ритуал на Богоявление – хвърлянето на кръста. Няколко души пробиха ледената покривка на водоема.

Хиляди граждани и гости на курорта дойдоха да видят кой ще спаси християнския символ. Около 30 младежи, след молитва за здраве, отслужена от отец Йордан Аврамов, се хвърлиха за разпятието. Не след дълго кръстът бе изваден от плувеца Венцислав Айдарски. Той и останалите смелчаци предизвикаха много емоции сред зрителите със своето мъжко хоро и пеенето на химна на Република България.
Празникът в курортния град започна с литургия в църквата „Свети Георги” и продължи с литийно шествие, водено от църковното настоятелство, кмета Кирил Котев, председателят на общински съвет – Георги Георгиев. Включиха се и военните от Бригадно командване – Благоевград 26 400, като бяха осветени знамената на България и община Сандански.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини