Все повече руснаци продават ваканционните си имоти на българи

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. Основно това са руски граждани, които излизат от пазара ни, заради влошаването на икономическата обстановка в страната им. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, цитирано от economic.bg.

Основната причина руснаците да продават жилищата си у нас е, че девалвацията на рублата прави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.

Така българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско.

Интерес към купуването на имоти у нас има от Западна Европа, от Полша и Израел. Клиентите търсят най-често имоти на цена 15–25 000 евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване под наем през останалото време.

„Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро за кв. м. в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми”, коментира Горян Върбанов – представител на агенцията за имоти.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини