Владиката Серафим ще хвърли кръста на Богоявление в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Община Гоце Делчев и Неврокопска митрополия организират традиционното спускане на кръста в река Градска на 6 януари. Празничният ден ще започне в 07.00 часа с Богослужение в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Начолото на светата литургия е в 09.00 часа, като тя ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Водосветът в църквата е от 10.45 часа, а литийното шествие е в 11.15 часа. То ще тръгне от храма, ще премине по улица „Търговска” и ще стигне до река Градска. Ритуалът по хвърлянето на кръста във водите на реката ще е в 11,45 часа, след това е освещаването на водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Гранично полицейско управление.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини