АББ изгражда втори завод в Петрич, разкрива нови 420 работни места

Визуализация на новата производствена база в Петрич - изглед отгоре, снимка: new.abb.com
Визуализация на новата производствена база в Петрич - изглед отгоре, снимка: new.abb.com

АББ започва изграждането на нов завод в Петрич, което е втората голяма инвестиция на компанията в региона и петата производствена база на АББ Груп в България. Новият завод с площ от 7 400 кв.м. ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ и ще създаде още 420 работни места, когато започне работа на пълни обороти.

Заводът представлява инвестиция на зелено на стойност 7 милиона лева и ще бъде изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Когато бъде завършена, новата сграда ще предлага модерни работни места за дейности като заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

Новият завод ще бъде изграден според най-високите стандарти в строителството и ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

“Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели своевременно и по устойчив начин”, казва Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“ в дивизия Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, в АББ Швейцария.

Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 година върху обща площ от 5 000 кв. м. Петричкият клон на компанията произвежда продукти за управление ниско напрежение и монтиране върху DIN шина. Клиенти на завода са компании на АББ от Германия и Швейцария.

Освен двете си производствени бази в Петрич, АББ разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в град Раковски, както и производствено звено за продукти високо напрежение в Севлиево. Компанията има и модерна сервизна база за турбокомпресори във Варна, която обслужва клиенти от българското и румънското крайбрежие на Черно море. В София се намира главният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към настоящия момент компанията разполага с над 2 700 служители в България.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини