Мечките от Парка над Белица празнуват Коледа, вместо да спят

Снимка: Четири лапи, архив
Снимка: Четири лапи, архив

Коледа е празник за всички, дори и за мечките. Свикнали сме тези величествени животни да спят зимен сън. Няколко от обитателите на Парка за танцуващи мечки в Белица обаче посрещнаха Дядо Коледа и отвориха своите подаръци, предава Нова тв.

Сред будните е и най-малкият възпитаник на парка. Рику е обявил будна стачка и нервно чака подаръците за Коледа. 4-годишното мече с спасено от плен в Албания. Собственикът му го държал в задния си двор и не го оставял да спи. От две години Рику е в своя нов дом в планината и тази година природата може и да го призове да полегне. Започнал е да си прави бърлога, казват служители на парка.

Сред будните мечки в Белица е и Монти. Той също чака коледния си подарък. И го получава – елха, украсена с вкусни ябълки, моркови и круши и пакет, който също е пълен с лакомства. Монти е от ветераните в парка. През 2010 г. е конфискуван от своя мъчител в Русе. Мечокът е сред най-спокойните и най-дружелюбни обитатели на парка. Затова в неговата територия е настанена и една женска. Изборът съвсем не е случаен, тъй като между Мима и Монти от доста врема прехвърчат романтични искри. Тя дори го научила да спи зимен сън, което той с години не можел да прави заради преживения в началото на живота си стрес.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини