Дават топъл обяд на деца в риск в Гоце Делчев

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

В навечерието на коледните празници Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Гоце Делчев отново стартира програмата за безплатен топъл обяд в училище за деца в риск. Тази учебна година кръгът на програмата се разшири и в нея могат да участват както деца с риск от отпадане от училище, така и деца сираци, деца с един родител и деца, които живеят в завишен риск от социална изолация и бедност. 

Програмата се провежда вече трета година в община Гоце Делчев с активното участие на трите основни училища в града и Основното училище в село Баничан. Децата получават топъл обяд в училище, а условието е да посещават редовно учебните часове и да имат добро и примерно поведение в училище. Родителите на децата са много доволни от възможността децата им да обядват в училище и споделят, че така децата могат да остават и на занималня. Учителите също отчитат, че благодарение на програмата се наблюдават много положителни ефекти – голяма част от учениците подобряват успеха си, намален е броят на безпричинните отсъствия, всички ученици са преминали в по-горен клас. Програмата е отворена и ще продължи до края на учебната година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини