Докторант на ЮЗУ спечели първо място на престижен конкурс

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Калина Дурова, докторант в катедра „Финанси и отчетност“ към Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, спечели първото място в Седмия академичен конкурс за наградата „Д-р Иванка Петкова“. Конкурсът е насочен към докторанти и млади изследователи с интереси в сферата на международните финанси. Той се провежда ежегодно от Института за икономическа политика, с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.

Темата на разработката, с която Калина Дурова спечели първата награда, е „Готовността на новите страни-членки за Еврозоната от гледна точка на бизнес цикъла“. Останалите двама финалисти, заели второ и трето място, са Магдалена Влахова-Велева, докторант от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, и Силвия Заркова, докторант в катедра „Финанси и кредит“ към Стопанската академия „Д. А. Ценов“ - Свищов. Финалистите бяха наградени на тържествена церемония в София.

Това е втората престижна награда, която докторантът Калина Дурова печели след Специалната награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България в конкурса „Млад икономист 2018“, организиран от Съюза на икономистите в България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини