Протестът днес: Три часа игра на нерви между полиция и протестиращи

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Протестът днес в Благоевград успя да надхитри местните полицаи и командированите от София жандармеристи и блокира за двайсетина минути главен път Е-79 край симитлийското село Железница.

Униформените служители реагираха със закъснение и когато пристигнаха край Железница завариха на платното протестиращите с развяти знамена, а от двете страни на барикадата вече се бяха образували дълги колони от чакащи автомобили.

Блокадата не продължи дълго, защото жандармерията изтласка хората встрани от шосето. Плътен полицейски кордон заварди двете платна и движението бе освободено.

Повече от три часа продължи играта на нерви между протестиращи и жандармерия.

Днешният протест започна в 11.30 часа от паркинга на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Този път в демонстрацията се включиха видимо по-малко хора и автомобили, в сравнение с предходните митинги.

Организаторът Александър Стамболийски обясни това със засиленото полицейско присъствие, което е стреснало много хора. И наистина днес Благоевград бе обсаден от униформени служители. Областният център бе като във военно положение и буквално на всяка крачка имаше полиция, а десетки жандармеристи от столицата, специално командировани, бяха завардили всички изходи на града.

Митингът обиколи главните булеварди на областния център, тъй като организаторите бяха получили разрешение за протест само в рамките на града. В похода се включиха около стотина автомобила, които на практика парализираха за близо час цялото движение в Благоевград.

На всяко кръстовище имаше полиция, а на всички подстъпи, които водят към главен път Е-79, имаше напречно паркирани джипове на жандармерията. Това ограничи посоката на автошествието и изнерви организатора Александър Стамболийски.

На кръстовището при автомивка „Пилевски“ протестиращите автомобили спряха след като стана ясно, че полицията няма да позволи колоната да се отправи към изхода на града. Последва пререкание с началника на Второ районно управление – Красимир Уруджолов, и телефонни разговори между Александър Стамболийски и директора на ОД МВР старши комисар Николай Хаджиев.

Там част от протестиращите се разотидоха, но двайсетина коли се откъснаха и успяха поединично да стигнат до главен път Е-79. Там протестиращите излязоха на пътя и спряха движението, още преди полиция и жандармерия да пристигнат на мястото.

Блокадата остана двайсетина минути и изнерви част от попадналите в капана шофьори. Толкова време бе необходимо на полицията, за да реагира и да изпрати десетки жандармеристи да изтласкат незаконната блокада.

Близо два часа плътен полицейски кордон пазеше протестиращите встрани от пътя. Играта на нерви между полиция и протестиращи продължи до 15 часа. След това всички се разотидоха, а победители нямаше.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ДНЕС МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ 

ИЛИ ТУК: http://ilindenpres.bg/photo/51-treta-blokada-na-e-79-tri-chasa-igra-na-nervi-mezhdu-policiya-i-protestirashi/

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини