Йордан Йовчев с демонстрация на гимнастически турнир в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

XV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ бе открит официално днес в Благоевград, като специално за събитието пристигна и големият ни шампион Йордан Йовчев. В надпреварата в зала „Скаптопара” се включиха над 300 състезатели от България, Англия, Гърция, Хърватия и Сърбия.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности - Христина Шопова, откри първенството, като поздрави всички присъстващи в залата и от името на кмета на Благоевград - д-р Атанас Камбитов. „За мен е чест да Ви поздравя за това юбилейно издание. Ще си позволя да цитирам златната медалистка, гимнастичката Мери Лу Реттон, която казва: „Всеки от нас носи страст към нещо в сърцето си. Целта на живота е да го откриеш и да го съхраниш“. Ролята на общината е да създава прекрасни условия и възможности за тези деца. Благодаря на родителите, че ги подкрепят! Вие, скъпи деца, сте открили своята страст. Съхранявайте я! Бъдете здрави, успешни и ни накарайте да се гордеем с вас! На добър час!“, пожела Шопова. Тя благодари на Йовчев за подкрепата на Федерацията по спортна гимнастика, на Антон Гръчки от клуба-домакин и екипа му за  неуморната работа през всички тези години. Йордан Йовчев и председателят на ГК „Любчо Солачки” също изразиха благодарност към кмета д-р Атанас Камбитов и община Благоевград за подкрепата и условията, които осигуряват на спортистите в Благоевград.

При откриването на турнира зам.-кметът подкани шампиона по спортна гимнастика да демонстрира своите умения на халки, а той с радост прие предизвикателството и показа, че не е загубил отличната си спортна форма.  спортно майсторство.

След официалното откриване бяха наградени първите участници, които демонстрираха своите умения в различни дисциплини. Състезанието ще продължи и утре, като награждаването ще бъде след финала при всички дисциплини. Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" се провежда с подкрепата на общината и на благоевградския гимнастически клуб. В момента в клуба тренират над 130 деца на възраст между 3 и 18 години. Най-добрите от тях редовно попадат в полезрението на националните ни селекционери по спортна гимнастика.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини