Забравени от община и държава, жителите на с. Горно Осеново сами ремонтират пътя до населеното място

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

В симитлийското село Горно Осеново жителите запретнаха ръкави и сами започнаха ремонт на пътя до населеното място.

Вече една година, след наводненията през миналата пролет, пътят от благоевградсото село Хърсово до местността „Гроба“, през която се стига до планинското селце, е в окаяно състояние. Въпросната отсечка там никога не е  била в нормален вид, но дъждовете буквално изровиха отсечката и преминаването вече е невъзможно, дори и за тежко проходими автомобили. Тогава река Хърсовска излезе от коритото си и погълна изпровизирания път и така, точно една година местните са откъснати от света. Хората в селото се снабдяват с храна след 7 километра ходене пеша.

Компрометираният участък е в землището на община Благоевград, но местните хора отдавна са се отказали да търсят помощта на местните и държавните институции, защото знаят, че вратите за тях няма да се отворят.

В Горно Осеново живеят постояно едва двайсетина възрастни жители, но през почивните дни и през лятото селцето оживява.

Затова, изгубили надежда, че общината или държавата ще им обърне внимание, те решиха сами да ремонтират изровения път. До момента са събрани около 3000 лева, като в каузата са се включили и дори и онези хора, които нямат коли.

Местните вече са ангажирали техника, която ще изравни 4-километровия път и ще го направи проходим за автомобили.

Жителите на симитлийското селце от години се молят и за ток, тъй като това е единственото населено място у нас, което в 21 ве все още не е електрефицирано. И по този въпрос обаче държава и местна власт остават глухи за тегобите на тези хора.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини