Китайски бизнесмени искат да преработват пластмаса в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Китайски бизнесмени от Шанхай посетиха град Гоце Делчев, за да проучат възможностите за изграждане на предприятие за производство на пластмасови гранули от преработена твърда и мека отпадъчна пластмаса, която се генерира от разделното събиране на отпадъци. Те се срещнаха с общинския кмет Владимир Москов и след това посетиха фирма “Пиринпласт” АД, където с изпълнителния директор Стоян Вакареев обсъдиха възможности за партньорство и общи дейности.

Производството е свързано с използване на най-нови технологии, като с реализация на инвестицията се очаква да се открият 150 нови работни места. Продукцията ще е предназначена както за страната ни, така и за износ в Западна Европа и Китай.

„Тези бизнесмени идват за втори път. Първоначално искат да наемат помещение под наем. След разработването на бизнеса си и осигуряването на пазари са готови да построят изцяло ново предприятие. Готови сме да им съдействаме във всичко, за да осигурим още работни места за хората”, сподели кметът Владимир Москов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини