Топлят важни сгради в Добринище с дървен чипс

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Община Банско ще осигури 20 000 лева за ремонт на отоплителната система в на важни сгради в град Добринище. Решението бе взето от общинските съветници на сесия на местния парламент. Целта е да се отопляват с дървен чипс ОУ „Свети Климент Охридски”, Детска градина „Мечо Пух”, Народно читалище „Димитър Благоев” и кметството. Системата бе изградена преди време в училището, но тя бе ремонтирана, за да осигури топлина и на другите три сгради. „Изградена е абонатна станция за разпределение на топлината. Има още някои довършителни дейности, затова бяха гласувани тези 20 000 лева. С новата отоплителна система се надяваме да намалим разходите си за отопление през зимните месеци”, заяви кметът на град Добринище – Китан Галчев.

Общинският съвет в Банско взе решение за обявяването на конкурс за отдаването под наем на отоплителната система и изграденият топлопровод. Те трябва да се управляват от дружество, което има опит в управлението на такива съоръжения.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини