4000 лв. заплата за готвач в Банско, желаещи няма

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Месец преди началото на сезона наддаването за работна ръка в зимните ни курорти вече започна. В Пампорово дават по 3 000 за готвачи, а в Банско предлагат дори 4 000 лв, пише Днес.бг.

В ски комплексите ни се търсят близо 2 000 души за сезонна работа, съобщава Нова телевизия. За да се справят с кризата с кадри, хотелиерите в Пампорово тази година са решили да внесат три пъти повече работници от Украйна и Молдова.

Въпреки примамливите заплати, които са с 20% по-високи от миналия сезон, желаещи трудно се намират, оплакват се работодателите. Служители пък споделят, че често не получават заплатата, която им е била обещана при постъпването им на работа.

Според туристическия бранш ниското заплащане не е единствената причина за липсата на кадри. Професионалните гимназии също не сключвали договори за стажове и ученически практики. А хотелите в зимните ни курорти вече са на 50% резервирани за ски сезона. Тази година и цените на нощувките ще са по-високи с 5 на сто.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини