Намаляването на риска от бедствия дискутираха в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Общинският съвет за намаляване на риска от бедствия проведе втора среща в Благоевград.

Инж. Любен Терзийски, главен специалист в общината, предложи Общинският план за намаляване на риска от бедствия да бъде приведен в съответствие с Общинския план за защита при бедствия.

В предложението има няколко задължителни  части -  земетресение, наводнение, радиационна авария, снежна буря, снегонавявания и поледици, горски пожари, промишлени аварии, големи транспортни катастрофи, свлачища само за общините с регистрирани свлачища, прекъсване на доставките на основна стока/услуга, пожар в градски условия. То бе прието единодушно, като ще бъде изготвена и аповед.

На заседанието присъстваха представители на Министерство на вътрешните работи, Районна пожарна служба-Благоевград, Басейнова дирекция-Благоевград,  МБАЛ- Благоевград, БЧК-Благоевград, Областно пътно управление, ВиК-Благоевград, ЧЕЗ, РЗИ- Благоевград и НИМХ.

По време на срещата бе избрана работна група, екип от специалисти, които да провеждат регулярни срещи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини