Цвета Караянчева пристига в Петрич за свободата на града

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Председателят на Народното събрание - Цвета Караянчева, ще бъде сред официалните гости на Петрич за честването на 106 години от освобождението на града. В празничния 28-ми октомври парламентарният шеф първо ще посети църквата „Света Петка” на Ванга в местността Рупите, къщата на пророчицата в южния град и античния град Хераклея Синтика.

Жители и гости на Петрич ще отбележат годишнината от свободата на града си от 18.00 ч на градския площад. Те ще видят изпълнения на представителния ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейска част. Тържествената заря проверка с участието на Националната гвардейска част, която ще бъде приета от председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева,  предвидена за 19,00 часа. Ще бъдат положени цветя и венци на паметника на освободителя на Петрич – капитан Никола Парапанов.

По-рано през деня, от 16.00 часа, на поляната до храм „Св. Илия” в квартал „Виздол” ще бъде представена и историческа възстановка на освобождението на Петрич. Под надслов „106 години свободен Петрич” ще преминат всички прояви, посветени на празничната дата. В централна експозиционна зала на Исторически музей-Петрич в 10,30 часа ще бъде открита фотодокументална изложба „Освобождението на Петрич”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини