Плакет от кмета за талантлив ученик в Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, се срещна с талантливия възпитаник на Природо-математическата гимназия „Яне Сандански” в Гоце Делчев – Иван Попов. Ученикът се завърна прди дни от Шри Ланка със сребърен медал и най-добър резултат на наблюдателния кръг на Международната олимпиада по астрономия. На срещата присъстваха още преподавателят по физика и астрономия - Карамфилка Патинова, която е подготвила Иван, както и директорът на учебното заведение - Елка Божикова.

В далечната Шри Ланка Иван Попов извоюва сребърното отличие след съревнование с 90 ученици от 19 страни в целия свят. Успехът му е впечатляващ и отново е повод за гордост както за ПМГ "Яне Сандански", така и за целия град. Кметът Москов направи и символичен подарък на Иван - връчи му плакет със знака на града, Оксфордска енциклопедия, както и новата книга, посветена на патрона на града - Гоце Делчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини