Община Струмяни дава на държавата 39 язовира

Община Струмяни дава на държавата 39 язовира

Община Струмяни не иска повече да стопанисва 39 язовира, които са на нейна територия. Общинският съвет взе решение на свое редовно заседание, с което прие по Закона за водите безвъзмездно да се прехвърли собствеността в полза на държавата на водоемите, които в момента са публична общинска собственост. Предложението за това бе на кмета Емил Илиев. Съветниците възложиха на уравника да внесе мотивирано предложение в Министерството на икономиката за промяна собствеността на водните обекти.

Те са на обща площ от над 180 декара. Намират се в почти всички населени места на общината. Най-много язовири – 10, са в землището на село Цапарево. Водоеми има още в селата Каменица, Палат, Кърпелево, Добри Лаки, Горна Крушица, Никудин, Микрево, Илинденци, Гореме, Седелец, Клепало и Вракуповица. Само в общинския център Струмяни няма язовир. Занапред 39-те водоема ще се стопанисват от държавата. Тя ще има и отговорността за тяхното поддържане.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини