Преподавател от ЮЗУ получи награда в областта на скулптурата

Преподавател от ЮЗУ получи награда в областта на скулптурата

Ас. д-р Анна Покровнишка, преподавател във Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“, бе сред участниците в международната творческа проява „Арт Лабиринт 2018“. Тя представи  арт обекта „Конят“, който и донесе награда в областта на скулптурата.

Инициативата, която се проведе в Скулптурния парк "Илинденци" бе организирана от фондация „Арт център– Илинденци“. Организаторите вече 20 години активно популяризират съвременното изкуство и провокираттворческияобмен в национален и международен аспект. Една от основните цели, които си поставят те е приобщаването на творбата към пространството и превръщането й от лично в обществено притежание. Това дава възможност за комуникация между автор и публика и разширява възможностите за популяризиране на изкуството.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини