Делчо Гошев разкри колко македонци имат бг паспорти: Броят е огромен

Делчо Гошев, снимка: Фейсбук
Делчо Гошев, снимка: Фейсбук

Човекът, който за мнозина е първата страница на пътя за Европа, не е Йоханес Хан или някой друг европейски политик, ами е Делчо Гошев от град Делчево. Той заедно със своето семейство вече 16 години работи точно това. Помага на своите сънародници да си извадят български паспорти.

„Допреди 7-8 години търсеха предимно младите хора паспорти, но сега вече има дори 60-годишни македонци, които си изваждат български документи. Има семейства, чиито деца са останали да живеят в Германия или Италия, а родителите им избират да отидат при тях. Връщане дали ще има един Бог знае”, казва Делчо пред сайта delcevodenes.mk.

Според Гошев в последните 15 години пътят към българското гражданство са избрали най-малко 90 000 македонци, но според него бройката е още по-голяма. Той смята, че желаещите македонци да се сдобият с български паспорти ще се увеличават. Лазар Младенов, председател на Българския културен клуб в Скопие, призова на македонските депутати, които имат български паспорти и гласуват срещу новото име на Македония, да им се отнемат българските документи. Той смята,че не може народните представители да пътуват свободно из Европа с наши паспорти, а да са против тази привилегия да ползват и другите техни сънародници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини