Храмов празник събира българи и чужденци в църквата на Ванга

Снимка: Илинден прес, архив
Снимка: Илинден прес, архив

Миряни от България и чужбина ще се съберат на Петковден, в недел, в Рупите, за да почетат храмовия празник на църквата „Света Петка“, която пророчицата Ванга построи в последните години от живота си. Празничният ден ще започне в 09,00 часа с тържествена света литургия. Хората ще запалят свещи и ще присъстват на богослужението. Те ще положат след това цветя на гроба на ясновидката и ще се поклонят пред паметта й.

Курбан за здраве ще бъде раздаден в 14,00 часа. „Ванга на този ден винаги е раздавала безплатно храна на хората. Нашият курбан също е безплатен. Той обаче не се раздава, за да се носи вкъщи, а да се се хапне тук, в манастирския комплекс. Осигурили сме необходимите съдове, които ще раздадем на миряните”, сподели управителят Серафим Иванов. 

Той увери, че хората не спират да посещават комплекса в Рупите. Те почитат Ванга заради добрините, които е сторила приживе
на хиляди нуждаещи се от нейната подкрепа, като им е вдъхнала
своята вяра, любов и кураж. И вярват, че продължава да им помага и ги закриля.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини