Деца рецитират патриотични стихотворения в Благоевград

Снимка: Илинден прес, архив
Снимка: Илинден прес, архив

Детски парламент-Благоевград организира конкурс-рецитал по повод Деня на народните будители. В инициативата могат да участват ученици 5 до 12 клас. Участниците следва да изберат едно или повече стихотворения от българската литература, ако са повече между тях трябва да има смислова връзка. Необходимо е да бъде подготвено и атрактивно представяне на самото произведение, което може да бъде представено преди, между или в края на стихотворенията.

Участниците следва да имат предвид, че произведенията трябва да се знаят наизуст и не се позволяват помощни средства. Конкурсът ще се проведе в два кръга. Първият ще е на 31 октомври от 12.00 ч. в зала №3 на Младежки дом, а финалът ще се проведе на 1 ноември от 13.00 ч. в залата на Кукления театър. Церемонията по награждаване ще започне в 18.00 часа в Деня на народните будители. Кандидатите за участие трябва да подадат трите си имена, клас, години и училище, стихотворенията, с които ще участват, както и телефон за обратна връзка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини