Красотата на фолклора демонстрираха над 500 деца в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Над 500 участници от различни градове на България се включиха в първия детски фолклорен танцов фестивал „Ритми и багри“ в Благоевград. Танцовите състави представиха богата палитра от фолклор и творчество. Всички участници на фестивала получиха грамоти и плакети от името на кмета на община  Благоевград - д-р Атанас Камбитов.  Наградите бяха връчени  от заместник-кмета по строителство и сигурност - инж. Емилия Тунева, която ги поздрави за отличните резултати.

“В рамките на инициативата станахме свидетели на  изключително творчество, талант и красота. Поздравявам всички Ви за подготовката и доброто представяне.  Всички Вие сте посланици на красивите български традиции и богатия ни фолклор. Вярвам, че с общи усилия ще превърнем този фестивал в традиционен, а надявам се и от другата година да се похвалим и с международно участие. Ще Ви очакваме отново в Благоевград! “, каза на сцената инж. Тунева.

Участие във фестивала взеха Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче”- гр. Русе, фолклорен танцов театър „Родина” - гр. Варна, Танцов състав „Чудесия“  - Пазарджик, Танцова школа „All steps – всички стъпки” - гр. Ямбол, Детски фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче“ и Детско-юношески Фолклорен ансамбъл „Пиринска Китка” - Благоевград. На финала на фестивала участниците и зрителите заедно извиха дълго хоро на площад „Македония“ в Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини