Банско иска нова канализация на улица „Глазне”

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Общински съвет-Банско одобри предложението общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС с проект „Изграждане на  разделна канализация по  ул. „Глазне“ в участъка от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Христо Матов“. Местният парламент упълномощи кмета Георги Икономов да кандидатства и одобри прогнозната стойност за изпълнението на проекта в размер на 1 025 166,66 лева и съфинансиране от общинския бюджет в размер на 2%.

Изграждането на  разделна канализация по улица „Глазне“ съответства на „Общинския план за развитие на Община Банско 2012-2020”, на стратегическата цел на балансирано развитие на селищна мрежа като териториална основа за осъществяване на  устойчив жизнен  цикъл на населението.

С изпълнението на проекта ще се създадат условия за инфраструктурно развитие на общината и за формиране на  жизнена среда по европейски стандарти, съобразена с развитието на бизнеса и потребностите на населението.

В момента ВиК инфраструктурата по улица „Глазне” е морално и физически остаряла и има нужда от спешна подмяна.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини