Деца спортуваха и се забавляваха за Деня на Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Със спортен празник за децата започна едноседмичната програма, посветена на 106-годишнината от освобождението на град Банско. Подготвено с много любов и старание от спортните клубове в планинския град, събитието под надслов „Растем здрави и силни” се проведе в градския парк. По неговите алеи децата, заедно с техните учители, се състезаваха в игрите „велородео” с колела и тротинетки, „Удари перото най-далеч”.

С много усмивки и добро настроение учениците се включиха в игрите. А победени нямаше - само победители, които спечелиха своите дребни лакомства. На спортния празник присъства народния представител Александър Мацурев, който поздрави малките палавници и им пожела да бъдат здрави, силни и усмихнати, както и да почитат и познават историята на своя град и неговите велики личности.

Детската програма по случай Деня на Банско включва още Детска кинопанорама, където те ще могат да гледат любимите си анимационни герои. Любителите на приключенията на открито ще могат се включат в турнира „Детето риболовец без дрога”, където да премерят сили със своите връстници кой ще има най-голям улов.

Празничната програма, посветена на Деня на Банско, продължава с юбилейния спектакъл на танцов състав „Пиринско настроение”. Тази вечер от 18:00 ч. в салона на читалище „Никола Вапцаров” самодейците ще зарадват публиката с едночасова програма под мотото „Една приказка без край”. Наградите на победителите в конкурса „Красивите градини на Банско” ще бъдат връчени утре, когато ще бъде представена и интересната авторска изложба на Маргарита Голева - родословни дърва на известните фамилии на Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини