Стари градски пейзажи от Горна Джумая оживяха във Вароша

Снимки: Община Благоевград/ИлинденПрес
Снимки: Община Благоевград/ИлинденПрес

Традиционна среща на старите горноджумайски родове се проведе в квартал „Вароша“. Събитието бе посветено на 105- годишнината от опожаряването на град Кукуш (Беломорска Македония) на Европейските дни на наследството и се превърна в истински празник за жители и гости на града. Организаторите на събитието получиха поздравителен адрес от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който бе прочетен на място.        

По време на срещата  посетителите дегустираха традиционни горноджумайски гозби  и ястия по европейски рецепти. Вкусните храни бяха приготвени от учениците от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост. Много от благоевградчани си направиха ретро фотосесия с костюми и реквизит от Регионалния исторически музей и читалището в Измирлиевата къща. Гостите имаха възможност да дегустират и  вина в кафене „Кубрат”  и опитаха зеленчуци и плодове от масата на зарзаватчии от стар горноджумайски род.  

Финалът бе поставен със спектакъла „Леле, Яно“- концерт на китаро- мандолинен оркестър „Пирински звуци“, Вокален ансамбъл „Езерец“  и Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“. 

ОЩЕ СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВЪВ ФОТО НОВИНИ 

ИЛИ ТУК: 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини