Горноджумайски родове се срещат в квартал „Вароша”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Традиционна среща на стари горноджумайски родове ще се проведе в Благоевград. Инициативата е част от „Горна Джумая - градски пейзажи“, посветена на 105 години от опожаряването на град Кукуш (Беломорска Македония) и Европейски дни на наследството. Събитието ще се проведе в квартал „Вароша“ утре, а официалното откриване е в 16.00 часа. Час след това започва концерт на Група за стари градски песни „Нежни звуци“ при Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1866“.

Предвидена е и дегустация на традиционни гозби по европейски рецепти, подготвени от учениците от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост. Ще бъде направена и ретро фотосесия с костюми и реквизит от Регионалния исторически музей и читалището в Измирлиевата къща. Кулминацията на събитията ще бъде в 18.00 часа, когато пред Мощанската къща и Галерия „Св. Лука” в кв. „Вароша“ инициативата ще приключи със спектакъла „Леле, Яно!” – концерт на Китаро-мандолинен оркестър „Пирински звуци”, Вокален ансамбъл „Езерец” и Пирински танцов ансамбъл „Вихрен”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини