Георги Тозев: Ще правим нова фасада на мол Ларго

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Голям шок е и за нас случилото се в понеделник, когато заради ураганния вятър бе отнесена голяма част от фасадата на сградата на мол „Ларго”. Всичко стана при форсмажорни обстоятелства, които няма как да се предвидят и да се предотвратят. Най-важното е, че няма пострадали хора, благодарим на съдбата, че всичко се размина само с материални щети. Това каза днес Георги Тозев, един от концесионерите на мола в центъра на Благоевград. Той бе категоричен, че е твърде рано да се говори за вина на когото и да било. Все още продължават огледите и анализите от страна на експертите, а не бива да се забравя, че металните плоскости от изолацията паднаха в резултат на много силен вятър.

„Оказваме пълно съдействие на компетентните и контролните органи. Нашето желание е в най-кратки срокове да обезопасим и да възстановим дейността на търговския център. Ще се събори и оцелялата част на фасадата, ще се прави всичко наново. Надявам се, че до месец ще се справим, но това зависи и от останалите институции. Тук работят 250 души, има над 20 търговски обекта. Сградата има застраховка, която включва и природни бедствия като това, което се случи”, уточни Георги Тозев. Той увери, че заедно с останалите акционери ще осигурят необходимото финансиране за ремонта на фасадата на мола, за да може хората да се върнат по-скоро на работните си места. „Това е изцяло наш ангажимент, община Благоевград няма отношение към ремонта. Ще изпълним всички указания на компетентните органи и на експертите, които касаят предприемането на мерки за безопасност”, допълни бизнесменът. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини