В Атина споделените жилища вече са по-популярни от хотелите

Снимка: Pixabay.com/Investor.bg
Снимка: Pixabay.com/Investor.bg

Чуждестранните посетители в Атина предпочитат да отсядат в споделени жилища като предлаганите в платформите Airbnb и Homeaway, а леглата в апартаменти, обявени за краткосрочно наемане, сега са повече, отколкото в хотелите в гръцката столица, сочат статистически данни, цитирани от вестник „Катимерини“.

Според допитването за хотелския трафик в област Атика за периода януари-август, проведено от компанията GBR Consulting, през първите осем месеца на годината е било отбелязано повишение от 2,2% на заетостта в хотелите и повишение с 8,5% на средната цена за стая, пише investor.bg.

Данните бяха представени на ежегодното общо събрание на Асоциацията на хотелиерите от Атина и Атика от президента на Гръцката камара на хотелите Александрос Василикос.

Популярността на Атина като ваканционна дестинация расте, а голямото археологично и културно наследство остава най-силната част на града, показва допитването.

Но въпреки голямото увеличение на пристигналите по въздух посетители това лято заетостта е отбелязала съвсем леко повишение при повечето хотели в столицата. „Ясно е, че споделените жилища или незаконните хотели поглъщат голям брой посетители. Все още няма официални данни за тези стаи“, отбелязва Василикос. Той отново подчерта нечестната конкуренция и загубените данъчни приходи заради платформите за споделени жилища. 

Източник: Инвестор.бг

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини