Шествие за Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог и Исторически музей-гр. Разлог организират днес ритуално шествие, което ще тръгне в 17.30 ч. от сградата на общинската администрация. Събитието е в знак на почит и признателност към жертвите на Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание от 1903 година.

Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на поета и революционер Пейо Яворов в Градския парк на Разлог, както и пред бюст-паметника на баба Магделина Юрукова, който се намира пред сградата на Народно читалище „15.09.1903-1909“. Ритуал по поднасне на венци и цветя ще има и на паметника пред Исторически музей. Пред този монумент ще бъде извършена панихида и отдадена почит към героизма на участниците и жертвите в Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини