Александър Манолев отказа да е министър на транспорта

Александър Манолев, снимка: БГНЕС
Александър Манолев, снимка: БГНЕС

Александър Манолев не иска да е министър на транспорта. Той мотивира искането си заради „съшити обвинения" и провокации срещу него.

„Искам премиерът Бойко Борисов да оттегли номинацията ми за поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията”. Това заяви на брифинг в Министерския съвет Александър Манолев, който досега заема поста заместник-министър на икономиката и бе номиниран за креслото на Ивайло Московски, съобщи Нова ТВ.

Манолев мотивира искането си да не е министър на транспорта заради „съшити обвинения" и провокации срещу него.

"Предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим моите контрадействия, за да защитя името си", посочи Манолев. Той не даде отговор дали ще продължи да бъде заместник-министър на икономиката.

Днес парламентът трябваше да гласува оставките на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи и на транспорта, но това не се случи заради непостъпил в деловодството на парламента указ на президента за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Главният секретар е номиниран за вътрешен министър. Очаква се след завръщането си от посещение в Рига президентът Румен Радев да подпише указа и следващата седмица оставките да влязат за гласуване в пленарна зала, а веднага след това наследниците на Нанков, Радев и Московски да се закълнат и поемат министерствата.

Източник: Нова ТВ

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини