Десетки миряни почетоха Рождество Богородично в параклис над Полена

Симки: Община Симитли
Симки: Община Симитли

Малък параклис, съграден от ламарини, бе посетен от десетки жители на симитлийското село Полена за храмовия му празник – Рождество Богородично. Скромната света обител се намира в местността Локвата, високо над населеното място. До нея се намира лечебен извор, някога мястото е било оброчище. Затова се почита от местните жители, които палят в параклиса свещи за здраве и благоденствие.

В празничния ден отец Бисер и отец Величко отслужиха литургия за здраве и осветиха курбана, който къкреше в казаните и бе раздаден след това на миряните. Хората хапнаха и отдъхнаха под дебелите сенки вековните дървета до параклиса. Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, и председателят на общинския съвет, Владимир Христов, намериха време и уважиха празника във високопланинската местност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини