Кметът Камбитов и съветниците с мерки за спасяването на колежа по туризъм

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, внесе извънредна точка в дневния ред на сесията на общинския съвет в петък. Тя касаеше бъдещето на „Колеж по туризъм“. Причината е опасност от спиране на акредитацията на учебното заведение поради факта, че не може да функционира под наем, а няма средства за закупуване на сгради. 

Минути, след като проф. д-р Васил Жечев входира предложението си, кметът Камбитов предложи на благоевградските съветници да се учреди възмездно право на ползване върху общински нежилищни имоти от колежа.

Местните парламентаристи гласуваха „За“ и по този начин частното висше учебно заведение ще посрещне своите студенти в триетажна сграда на ул. „Брегалница“ № 2. С настоящето решение местният парламент упълномощи кмета Камбитов да сключи договор за възмездно право на ползване от колежа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини